LYOFILIZOVANÉ JAHODY - 40g
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
LYOFILIZOVANÉ JAHODY SÚ:
100% jahody, ktoré majú zachovanú farbu, tvar i chuť čerstvých jahôd, bez akýchkoľvek pridaných stabilizačných látok alebo dochucovadiel, k lyofilizácii sú vybrané vždy len tie dozreté čerstvé plody.
VEDELI STE, ŽE?
- Jahody boli podľa archeológov konzumované už v dobe kamennej.
- Prvé jahody boli prevažne pestované mníchmi v stredoveku.
- Za dnešnú podobu jahôd vďačíme záhradníkovi z dvora Ľudovíta XV – Antonovi Duchesnovi, vďaka jeho skríženiu odrôd jahôd.
PROSPEŠNÉ ÚČINKY JAHÔD…
- Antioxidačné látky neutralizujú škodlivé účinky voľných radikálov.
- Vďaka svojmu alkalizujúcemu účinku jahody podporujú vylučovanie kyseliny močovej, odporúčajú sa preto pri revme.(rastlinné antibiotikum).
- Pomáhajú predchádzať arterioskleróze a brzdia jej ďalší postup.
- Zlepšujú prúdenie krvy v artériách.
- Radia sa medzi ovocie s najnižším obsahom kalorií – sú preto vhodnou stravou pri rôznych diétách vrátane tých redukčných a očistných
- Majú ochranný účinok na nervové bunky.
- Antokyanín obsiahnutý v jahodách znižuje syntézu cholesterolu v pečeni.
MOŽNOSTI POUŽITIA…
cereálna zmes v kombinácii s mliekom alebo jogurtom,
ochutené vody, limonády, zmrzliny, mrazené drte, sorbety
pečenie:
kysnuté cestá, piškótové cestá
varenie:
sladké jedlá (pudingy)
alkoholické aj nealkoholické nápoje (sekty, koktejly…)
Už v ľudovom liečiteľstve odporúčali babky jahody ako liek proti reumatizmu, ľadvinovým kameňom, ochorenie močového mechúra aj horúčke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár